Харуки Мураками ќе објави нова книга во февруари!

🙂

Кафе и книги

Харуки Мураками се смета за Леонардо ДиКаприо кога станува збор за Нобеловата награда за литература. Исто како што луѓето со години чекаа Лео да добие Оскар и гледаа како наградата му се измолкнува од раце, истото се случува и со Мукарами во светот на литература. Оваа година многмина очекуваа тој да ја добие Нобеловата награда за литература, но наместо тоа, наградата отиде во рацете на Боб Дилан.

Но, без оглед на тоа, Мукарами продолжува да пишува и се чини дека нема одмор за него. Издавачката куќа „Шинчоша Паблишинг“ пред извесно време објави на својот веб сајт дека во февруари 2017 ќе биде издадена новата книга на Харуки Мураками. Многу малку детали се познати во врска со книгата, освен тоа дека ќе биде издадена во Јапонија. Се уште не е потврдено кога ќе биде издадена во другите држави или континенти.

cat1400_1

На веб-сајтот на издавачката куќа стои само објавата: „Новата книга…

View original post 94 more words

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.