Награда „Македонска книжевна авангарда“ за Ана Бунтеска

Поетесата Ана Бунтеска за стихозбирката „Колку е потребно за среќа“ е добитник на наградата „Македонска книжевна авангарда“…

Наградата ја доделува Фондацијата за културна и научна афирмација и презентација „Македонија презент“ од Скопје.

Ана Бунтеска (Скопје, 1972) дипломирала на Економскиот факултет во Скопје и работи во Македонската берза.

Има објавено две книги поезија – „Стави лајк на сопствениот живот“ и „Колку е потребно за среќа“. Член е на Друштвото на писателите на Македонија.

Досегашни добитници на наградата „Македонска книжевна авангарда“ се: Елена Пренџова, Марина Мијаковска, Дејан Трајкоски и Стефан Марковски.

Извор: Cooltura.mk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.