Совети за читање поезија!

Прочитајте!

Кафе и книги

Поезијата е една од најценетите и најпрекрасните уметнички форми на изразување. Се чини дека целата болка, љубов, тага, среќа се наоѓа во тие напишани стихови. Но, поезијата е истовремено и малку специфична и не секому легнува од прва. Доколку и вие понекогаш се мачите со читањето поезија, денес можете да ги прочитате советите на Вил Флојд кој пишува за неколку американски страни посветени на книгите и читањето.

Во продолжение прочитајте ја статијата на македонски јазик.

person-in-striped-shirt-reading-a-book

Дури и најпосветените читатели и писатели имаат свои слаби точки. Може да се работи за класик кој не можат никако да го завршат или едноставно да влезат во период во кој не им се погодуваат книгите. Сите имаме некои слаби точки. Се трудиме да имаме отворен ум, но една од вистините е дека не може секој да сака се. Разликите во вкусови се неизбежни, но изгледа дека голем дел од читателскиот свет ја има дадено…

View original post 674 more words

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.