Овие тајни библиотеки поседуваат моќно знаење!

Причината поради која знаењето е толку скапоцено е што во некои случаи е непостојано и минливо. Ова најмногу го знаат античките и тајните библиотеки низ светот.

библиотека

Повеќето  од вас ја знаат Библиотеката на Александрија и како историчарите се’уште се обидуваат да откријат што содржела и колку знаење се изгубило низ историјата кога паднала библиотеката.
Вакви антички библиотеки има многу, а сите тие имаат тајни кои ние веројатно никогаш нема да ги дознаеме.

Велат знаењето е моќ, па така, ова се најмоќните библиотеки во светот.

Линк до галеријата

Извор: fakulteti.mk

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.