Како да читате повеќе книги во 2017 година?

Ако сакате да стекнете навика за читање, прочитајте ја следнава статија!

Кафе и книги

Секоја нова година си ветуваме дека ќе читаме повеќе книги. Но, има толку многу книги на нашите листи, што најчесто не знаеме од каде да почнеме. Секако, тука се и нашите секојдневни обврски кои многу често не оставаат исцрпени и со малку време за читање.

За среќа, има неколку трикови кои може да ви помогнат да читате во оваа година. Ова се само некои од нив. За година со повеќе прочитани книги, прочитајте ги долунаведените совети:

1. Симнете книги на вашиот телефон

Во денешно време речиси сите имаме „паметни телефони“,  а и да бидеме искрени, најголем дел од времето го поминуваме на нив. Ова е само еден начин како можете почесто да читате книги, без оглед дали патувате некаде или сте во автобус или можеби сте на пауза за работа. Има апликации каде што може да преземате книгите, а благодарејќи на фондацијата „Македоника“, можете да преземате книги и на…

View original post 325 more words

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.