10 знаци дека сте зависник од книга

Ако се преиспитувате дали припаѓате на таа категорија луѓе, еве неколку знаци по кои можете да се дефинирате:

 1. И пред да ја завршите книгата, сакате нова.
 2. Поубаво ви е во друштво со книгите отколку со луѓето.
 3. Кога имате многу обврски што чекаат на вас, вие почнувате да читате.
 4. Постојано мислите како да прочитате книга, а тоа значи да прочитате книга во еден здив.
 5. Вие сте личност која се внесува додека чита.
 6. Слободно време = време за читање.
 7. Психички се чувствувате лошо кога ќе ви откријат како завршува книгата.
 8. Лебдите како Мери Попинс секогаш кога ќе влезете во книжарница.
 9. Развивте вештина за „натрупување“ книги.
 10. Немате емпатија за луѓето кои не читаат.

Извор

Literatura.mk

Дали некогаш сте се прашале дали сте зависни од книгите и дали постои начин како да се излекувате од овој добар „порок“?

Ако се преиспитувате дали припаѓате на таа категорија луѓе, еве неколку знаци по кои можете да се дефинирате:

 1. И пред да ја завршите книгата, сакате нова.
 2. Поубаво ви е во друштво со книгите отколку со луѓето.
 3. Кога имате многу обврски што чекаат на вас, вие почнувате да читате.
 4. Постојано мислите како да прочитате книга, а тоа значи да прочитате книга во еден здив.
 5. Вие сте личност која се внесува додека чита.
 6. Слободно време = време за читање.
 7. Психички се чувствувате лошо кога ќе ви откријат како завршува книгата.
 8. Лебдите како Мери Попинс секогаш кога ќе влезете во книжарница.
 9. Развивте вештина за „натрупување“ книги.
 10. Немате емпатија за луѓето кои не читаат.

View original post

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.