Oмилени книги за 2016 година според Бил Гејтс

Бил Гејтс препорачува книги кои тој ги читал во 2016!

Literatura.mk

Никогаш порано не сум се чувствувал толку копнежлив за учење како што се чувствувам денес. Како млад, имав неколку опции да учам сам. Моите родители имаа сет енциклопедии за книгите низ светот, што ги читав по азбучен редослед. Но, немаше курсеви на интернет, видеопредавања или поткасти што ќе ме запознаат со нови идеи и мислители, како што имаме денес.

Сепак, читањето книги ми е омилен начин да научам за некоја нова тема. Уште како дете, во просек читав по една книга неделно. Дури и кога распоредот ми е надвор од контрола, успевам да исцедам многу време за читање.

Ако барате книга во која ќе уживате за време на празниците, еве неколку од моите омилени од оваа година. Тие покриваат еклектична мешавина од теми – од тенис до чевли за тенис, од геномика до врвно лидерство. Сите се многу добро напишани и сите до една ме „џитнаа“ во зајачка дупка од…

View original post 562 more words

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.