Записите за Џозефина (101)

josephine
Секој завршеток е почеток на нешто ново,
 а овој запис за Џозефина
 е вовед во едно ново поглавје од нејзиниот живот
 во кој сакаш да бидеш присутен.
 Низ играта на зборови се запозна со девојката
 чиј живот го доживеа преку моето раскажување,
 низ играта на зборови ја запозна Џозефина
 чие постоење е вистинско или можеби не.
 Низ играта на зборови пловеше низ фантазија
 и реалност испреплетена со имагинација,
 но и креација на еден ум кој е неуморен
 и кој сака да создава.
 Џозефина е сѐ само обична не,
 дел од твоето секојдневие сакал или не,
 можеби можеш да ја сретнеш на улица
 или во книга,
 можеби ќе ја препознаеш во сестра ти
 или некој нејзин дел,
 можеби ќе ја препознаеш во сцена во филм,
 можеби ќе се вљубиш во неа,
 но никогаш нема да ја заборавиш.
Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.