Со други зборови

raindrops-on-a-leaf-wallpaper-3.jpg

Песна од измешани букви
чиниш е салата од зборови,
со скриени мисли
и неодгатнати пораки.
А, што ако се само празни редови?
Зборовите ако не се салата,
туку цело парче леб
од кое желудникот се храни,
а мозокот од нив се полни.
Тешко е да пишуваш со празни зборови,
но тие некогаш најмногу вредат…
Бегам од празнини,
а празнини создавам,
за да пронајдам една целина
која сама ќе ја створам.
Низ прстиве ми се слизнаа
овие букви,
а не сакав да ги пуштам,
не сакав…
И дождот создава бувки
на мојот прозор,
само неговата азбука не ми е позната,
сепак знам што ми пишува.
И ти си ми познат,
познати ми се твоите букви,
но ако азбуката не ни е иста,
нема да можеме да се разбереме.
И ти почна да пронаоѓаш смисла?
Залудно ја бараш.
Ќе се изгубиш барајќи ја.
Тука е, но скриена е.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.