Записите за Џозефина (92)

josephine

Можеби небото знае колку е силна,
ако тоа другите не можат да го видат,
можеби небото знае колку е осамена,
ако таа нема да го признае тоа лесно.

Можеби небото знае колку е силна,
ако некогаш и сама не е свесна,
можеби небото знае колку е осамена
ако никогаш не е сама.

Можеби небото знае колку е сакана,
ако таа не го чувствува тоа доволно,
можеби небото знае колкумина ја посакуваат
ако таа сака да ја посакува само еден.

Можеби небото знае колку е несреќна,
ако никој не би го помислил тоа,
можеби небото знае колку таа ужива во тагата
ако никој не знае дека таа ѝ е вечна инспирација.

Можеби небото знае колку е смела,
ако не се познава на прв поглед,
можеби небото знае за сите нејзини подвизи
ако никому досега не ги раскажала.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.