Записите за Џозефина (88)

large
Џозефина

 

Златен ден со бисери осветлен,
со убава мисла почнат,
со насмевки збогатен,
со златни сни обоен.

Секој нејзин ден нов предизвик,
со широко отворени раце пречекан,
секој нејзин ден нова шанса,
со промислена одлука прифатена.

Секоја нејзина солза,
со негови прсти избришана
секоја нејзина насмевка
со негови усни покриена.

Секоја нејзина победа
со пот и труд заработена,
секој нејзин успех
со сопствен влог остварен.

Секој нејзин неуспех
со надеж за нова шанса проследен,
секој нејзин пораз
е шанса за нов обид и нова победа.

Златен ден со бисери осветлен,
со горко црно кафе почнат,
со мирис на свеж воздух збогатен,
со златни сни обоен.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.