Записите за Џозефина (86)

66large

 

Нескротлив дух кој не знае за одмор,
непрекината песна која нема крај,
непресушен извор кој не знае за суша,
непобеделив борец кој не знае за пораз.

Божествен лик со правилни црти,
тело како да го вајал највештиот склуптор,
бистар ум како да му припаѓа на генијалец,
ѝ припаѓаше на Џозефена.

И сето тоа беше само плус,
затоа што нејзиниот дух беше поважен од телото,
затоа што нејзината песна не можеше секој да ја пее,
од нејзиниот извор не можеше секој да пие,
со нејзините битки не можеше секој да се избори.

Нескротлив дух кој знае за нови шанси,
непрекината песна – додаток на секој ден,
непресушен извор на нови идеи
непобедлив борец спремен за победи.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.