Записите за Џозефина (85)

large

 

Во радоста скриена во нејзините очи
ќе ја спознаеш тагата која била присутна претходно,
во моќта на нејзините зборови
ќе ја препознаеш безначајноста на сѐ останато.

Во радоста во нејзините очи
ќе ја спознаеш детската искреност,
во моќта на нејзините зборови
ќе ја препознаеш вредноста на молчењето.

Допирајќи ѝ го лицето
ќе допреш цели светови,
мазнејќи ѝ ги цртите
ќе ги пополнеш празнините
кои брчките еден ден ќе ги пополнат.

Допирајќи ѝ го лицето
ѝ допираш дел од спомените
кои се скриени во дупчињата на нејзините образи,
а ти ги оживуваш
и создаваш нови.

Допирајќи ѝ го лицето
ќе допреш топлина,
мазнејќи ѝ ги цртите
ќе ги наполниш изворите
со твоите сочни бакнежи.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.