Прозорци од сништа

looking-through-window

 

Не ми ги мати прозорците,
имам убав поглед,
дождот кој ми го збогатува видикот,
сакам заедно да го слушаме
како паѓа.
Со нечисти мисли збогувај се,
низ мојот прозор се гледа
само со бистар ум
чисто срце
и храбар став.
Не ми ги мати прозорците,
нека останат чисти,
низ нив се гледам себеси
сакам да можам и тебе да те видам
таму, до мене.
Со нечисти мисли збогувај се,
зошто чиста душа тешко се валка,
а таа сонува најмногу,
огромни соништа
кои ги исполнува.
Не ми ги мати прозорците,
сакам поубаво да видам,
да ги впијам боите на денот
и да го запомнам секој детаљ
за да ти го раскажувам.
Со нечисти мисли збогувај се,
моите сништа прегрни ги,
а ако не можеш да ги сонуваш со мене,
 не ми го мати видикот,
не можеме да гледаме низ ист прозор.
Не ми ги мати прозорците
ако не ми помогнеш да ги исчистиме,
не ми ги мати прозорците
ако не сакаш заедно да гледаме низ нив,
тие ми се полни сништа.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.