По(беда)раз

success

Во чемерот на ноќта
утрото ја носи вистината
и лекува
и солза пресушува.
Во далгите на денот
ти го носиш спокојот
со чисто срце
со смирен поглед.
Скриен од светот,
а од себе не,
скриен од зло
но, не имун на него.
Скриен од светот
во голема крошна,
засолнат,
но, не и безбеден.
Ти си секаде
и никаде,
ти си во себе
и со себе.
Ти си сеприсутен
и кога си отсутен
ти си овде и таму
и таму и овде.
Совршена енигма
за несовршени патници,
откривачи на мистерии
трагачи по вистина.
Воин во сопствени битки
само за храбри борци,
да се победиш себе
е најтешко.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.