Викај ме инсомнија!

thenight

Ти доаѓам во ноќите
станувам крадец на твојот сон,
ти ги окупирам мислите,
станувам чувар на ноќта
во која сакаш да ме има
и ужасно сакаш да ме нема
за да можеш да заспиеш,
но безнадежно.
Секој обид да ме победиш
ти е неуспешен
и води до еден циклус со име:
„повторно ти“,
и штом ќе помислиш
„ја победив“
те убедувам во спротивното.
Ти доаѓам во ноќите
станувам мачител
ти будам изнемоштеност
станувам чувар на ноќта
во која сакаш мир
и ужасно сакаш да го има,
за да можеш да бидеш спокоен,
но безуспешно.
Секој обид да ме надминеш
е неуспешен
и води до една мисла:
„зарем пак?“
и штом ќе помислиш
„утре ќе биде поинаку“
те убедувам во спротивното.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.