#7

„Јас не сум ангел“, изјавив, „И нема да бидам додека не умрам: Ќе бидам тоа што сум. Господине Рочестер, вие не смеете ниту да очекувате ниту да тврдите дека сум нешто совршено – затоа што нема да го добиете тоа од мене, ниту пак јас ќе го добијам тоа од вас, а тоа воопшто не го ни очекувам.“
Шарлот Бронте

Останатите нејзини цитати можете да ги прочитате тукаЦитати за животот и љубовта од незаменливата Шарлот Бронте

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.