„Записите за Џозефина (77)“

large

Кога мислиш дека не можеш повеќе да ја сакаш,
тогаш си го потврдуваш спротивното
прашувајќи се себе
од каде се собрала толку љубов во тебе.
Сфаќаш дека таа ја буди во тебе
покажувајќи ти колку е убав секој ден,
за да му се радуваш
и за да го славиш.
Дождот те потсетуваше на неа,
зошто секогаш кога паѓаше
посакуваше да е до тебе
за заедно да го слушате неговото паѓање.
Кога мислиш дека денот  кога нема да ја видиш
е залудно потрошен ден,
знаеш дека секоја секунда помината со неа
е бесценета.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.