„Ако разбереш-ќе сфатиш“

7a503844e5c2bcd6f62e30027f5acae1Бистра вода.
 Валкани мисли и перверзна фантазија.
 Чиста постела.
 Темна душа и гнасна совест.
 Свеж воздух.
 Задушливи простории и чад.
 Капка солза.
 Матна вода.
 Лаги и измами. 
 Сончево утро.
 Мрак во срце.
 Светла ноќ.
 Згасната желба.
 Точен часовник.
 Задоцнета средба.
 Вистинска лага.
 Лажна вистина.
 Совршено време.
 Несовршени луѓе.
 Брз ритам.
 Спори чекори.
 Јасна слика.
 Заматен видик.
 Добри шанси.
 Пропуштени можности.
 Здрав живот.
 Лош квалитет.
 Јасни намери.
 Нечесни постапки.
 Нестрплива трпеливост. 
 Трпелива нетрпеливост. 
 Бавни чекори.
 Брзи мисли.
 Уште побрзи јазици.
 Горка вистина.
 Слатка лага.
 Железен збор.
 Скапан изговор.
 Неисполнето ветување.
 Исполнета разочараност.
 Скапа грешка.
 Евтина поука.
 Животен тест.
 Тест на животот.
 Гладна љубопитност.
 Сита незаинтересираност.
 И вака до бескрај.
 Нахрани ја љубопитноста.
 Испразни ја нетрпеливоста. 
 Не ја мати водата.
 Согледај ја поуката
 и ако разбереш – ќе сфатиш.


*Аудио снимка: Soundcloud

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.