,,Убиец на спомени”

black-blackandwhite-fun-grey-memories-favim-co

Убиј ги спомените пред тие да те убијат тебе,
закопај ги длабоко
да не те најдат,
да не болат.
Изми ја душата со солза,
па нахрани ја со насмев.
Вдиши го „утре“, издиши го „вчера“
и утре пак.
Молчиш пред вистината,
а ја величиш лагата,
заробен во својата замка
живееш во свет на илузија.
Ја отфрлаш реалноста,
градиш своја.
Ја прифаќаш темнината
затоа што светлината е во тебе.
Едно нема – за друго да се роди,
едно трае,
и друго е тука.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.