„Записите за Џозефина“ (64)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Беше пред уште еден животен предизвик.
Ја тестирше својата трпеливост.
Ја негуваше својата љубезност.
Ја хранеше својата љубопитност.
Ја поздравуваше искреноста.
Ја возвишуваше љубовта.
Ја наводнуваше надежта.
Ја ценеше трудољубивоста.
Ја подигаше самопочитта.
Ја игнорираше дволичноста.
Ја слушаше интуицијата.
Ја обожаваше природата.
Ја љубеше музиката.
Ја почитуваше послушноста.
Ја вреднуваше одговорноста.
Ја контролираше гордоста.
Ја бранеше правдата.
Ја величеше чесноста.
Ја возвраќаше посветеноста.
Го сакаше мирот.
Мирот во цел свет.
Целиот свет ѝ беше собран во неговата прегратка.
Прегратката е дом во кој си најбезбеден.
Најбезбеден е оној кој не се плаши од ништо.
Ништо не е повеќе потребно од љубов.
Љубов – биди во сечие срце.
Сечие срце нека е исполнето со радост.
Радоста почнува од тебе.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.