Под сонцето

Желба за доминација
или одбивање покорност.
Владеј со своите мисли,
тие се тивки убијци.
Борејќи се за престиж
со замижани очи
полека потонуваш в бездна.
Испливуваш на површина
и одеднаш прогледуваш
со бистар поглед – отвараш очи и восхит!
Надежта ќе живее додека ја храниш,
а постои во секое делче од твоето тело.
Времето не постои,
туку само претставата за него,
не биди претстава, биди реалност!
Реткост ќе најдеш во толпата
само ако и ти си таков,
енергиите ќе се поврзат и
сродните души ќе се спојат.
Во свет на лаги
пробај да бидеш вистина,
во свет на недостаток од добрина
не ја храни злобата!
Патот на животот
ќе ти ја покаже насоката,
следи ги само знаците,
тие ќе те одведат на вистинското место!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.