„Записите за Џозефина“ (56)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Сила извираше од секое делче од нејзиното тело,
појака како никогаш претходно,
поодлучна како што досега никогаш не била,
чекореше кон нова етапа во животот
со цврсти и приземјени чекори
се приближуваше кон остварување
на своите соништа,
а дел веќе ги живееше
и не сакаше никогаш да престанат.
Ведрина. Нејзино второ име.
Сила избираше, ама и силата ја одбра неа,
не можеше секој да биде силен,
односно требаше да се знае
и да се умее да се остане силен.
Преживеана бура.
Победена битка.
Извојувана победа.
Остварена цел.
Ноќта ја одгатнува мистеријата.
Со себе носи милион прашања
кои чекаат да бидат одговорени.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.