„Записите за Џозефина“ (53)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Понекогаш знаеше да заспие со солзи,
но, секогаш следното утро ставаше насмевка
како задолжителен моден додаток
без кој не можеше да се замисли.
Ноќта ја правеше спокојна,
кога ѕвездите танцуваа на небото
месечината се раѓаше,
сонцето заспиваше,
додека небото ги набљудуваше
мирно и тивко
за да не го разбуди сонцето
и нежно и внимателно
за да не ја повреди месечината.
Таа припаѓаше онаму каде што требаше,
беше длабоко сместена во неговото срце
од каде што не планираше да излезе,
а тој сакаше таа да остане.
Тој припаѓаше онаму каде што требаше,
го имаше клучот од нејзините најтајни одаи,
го чуваше внимателно
затоа што не сакаше да ја изгуби.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.