Приспивна

images

Те повикувам во мислите,
секогаш пред да склопам очи
го гледам твојот лик
и се насмевнувам,
со надеж дека јас сум твоја
прва и последна мисла
кога ќе склопиш и отвориш очи.
Те милувам нежно во сонот,
небаре на јаве не можам,
и се прикрадувам
во твоја прегратка
држејќи те цврсто
за никогаш да не ми заминеш.
Го молам небото
со секој изминат миг
да всели спокој и мир
во нашите души,
и да се сретнеме
онаму кадeшто треба,
онаму кадешто припаѓаме.
Ја молам ноќта
да ми го покаже патот
кон ѕвездите
давајќи ми милион причини
за утре со насмев
да се разбудам!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.