„Записите за Џозефина“ (44)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Ја сакаше ноќта.
Го сакаше него.
Неговиот глас сакаше да го слуша.
Сакаше да го слуша додека ѝ раскажува делови од неговиот живот.
Неговиот живот беше таа.
Таа го сакаше безрезервно.
Безрезервно ѝ веруваше.
Веруваше во среќен живот.
Среќен живот сакаат да имаат заедно.
Заедно беа посилни.
Посилни  од сè.
Сè што ќе наумеше го остваруваше.
Го остваруваше својот сон.
Својот сон беше потполно реален.
Реален беше и нејзиниот труд.
Нејзиниот труд ќе ја однесе далеку.
Далеку ќе стигне ако го живее сонот.
Го живее сонот кој отсекогаш го сонувала.
Го сонувала најсреќниот момент во нејзиниот живот.
Нејзиниот живот неиспишан роман.
Неиспишан роман кој треба да се напише.
Да се напише љубовна приказна не е тешко.
Не е тешко да сакаш.
Да сакаш и да постоиш.
Да постоиш со цел и да откриеш која е таа.
Која е таа која ти го краде сонот?

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.