Во потрага по среќа

Цел живот ја бараш,
за кога ќе ја најдеш
да стравуваш дека ќа ја изгубиш
о среќо, зошто си толку далечна?

Трудејќи се да ја достигнеш
забораваш да живееш,
губејќи го секој важен момент
за после да се прашаш: „каде ли згрешив?“

Ќе ти шепне од далеку
„еве сум доаѓам“,
а ти само слушаш ехо
нестрпливо очекувајќи ја.

Да не те изгубам никогаш
морам да те пронајдам
и уште потешко ќе биде да те задржам
о среќо, добредојдена си секогаш!

Цел живот ќе ти помине
младоста ќе летне како птица
сè ќе дојде и замине
само споменот ќе остане.

Radhanath-Swami-on-ocean-of-Happiness1

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.