„Записите за Џозефина„ (42)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Кога сонцето заоѓаше
во нејзините очи заспиваше зракот,
крадејќи од сопствениот сјај
правеше таа да блеска каде и да се појави.
Кога заспиваше
во нејзиниот сон доаѓаше ангелот,
милувајќи ги нејзините желби
правеше тие да се остварат.
Кога се будеше
во утрата полни со прашања
насмевнувајќи му се на новиот ден
правеше тој да биде уште еден нов почеток.
Кога се насмевнуваше
во нејзиниот поглед спиеше тајната
криејќи ја вешто од другите
правеше да биде мистериозна.
Кога се надеваше
во нејзината мисла немаше место за неуспех,
гаејќи ги добрината, љубовта и искреноста
правеше секој да биде воодушевен.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.