Шепотот на ноќта

images (1)
Ѕвездите ќе заблескаат
во полн сјај,
месечината ќе се насели
високо горе на небото,
а ти само ќе помислиш
на личноста која ти го краде сонот.

Како чувар на ноќта
кому единствен другар
му е тишината
седам сама покрај каминот
и уживам во темнината
која ме оспокојува.

Танцот на ноќните светулки
придружен од звукот на самотијата
ја разгалува сечија заљубена душа,
допирајќи во длабочините,
освојувајќи ги скриените светови
владеејќи со ритамот на ноќта.

Ќе го откриеш мојот свет
само кога ќе ја разбереш мојата тишина,
а кога ноќта ќе падне
помисли на мене барем еднаш
и ќе видиш како една ѕвезда паѓа
таа е ѕвездата која не поврзува.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.