Разбуди се

Отвори очи ти,
рашири крилја
кон небесни височини
допри ги ѕвездите
и дофати ги далечините!
Отвори очи ти,
рашири крилја
кон светови нови
ослободи ги емоциите
уништи ги сите окови!
Отвори очи ти,
рашири крилја
кон нови победи
од непознатото не се плаши
не дозволувај никој да те повреди!
Отвори очи ти
рашири крилја,
кон слобдони патишта
ослободи се од тагата
и долетај во познати краишта!
Отвори очи ти
рашири крилја,
кон цели јасни
нека успесите твои
бидат сами по себе гласни!
Отвори очи ти
рашири крилја,
кон позитивна мисла
и обиди се да ја оствариш
секоја твоја замисла!

images

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.