Кога чувствата зборуваат

Emotional-Photography01

Нема посилен звук
од звукот на заљубено срце,
кое чука само за една личност,
кое сонува само за друго срце
и сака да му го слуша биењето.
Нема поискрен збор
од зборот кој не е кажан,
а со делата зборува сам од себе,
нема поискрен верувај!
Не сакам да чујам „те сакам“,
колку што сакам да знам дека си тука за мене,
не сакам да чујам „извини“ после солзи,
сакам да чујам „извини што ми значиш толку“
проследено со солзи радосници.
Кога поетот зборува со буквите на азбуката
чувствата се нем доказ
дека знае да ве допре длабоко
каде што тешко се продира,
а кога таму некој ќе се всели
многу тешко излегува.
Кога чувствата зборуваат со поглед
зборовите се вишок,
кога погледот зборува без чувства
тоа е само празен одзив
и недостаток на сјај во очите.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.