Освои ме

and

Допри ме со зборови,
пред да ми се населиш во срцево
разгали ме со поглед
пред да ме земеш во прегрaтка.
Прегрни ме и молчи,
нека ни се спојат световите
прегрни ме и молчи,
нека зборува тишината место нас.
На мојата тишина и треба твојата бука
за да бидеме целосни,
на мојата бука и треба твојата тишина
за да бидеме доволно свои.
Доволно свои за да бидеме сами,
доволно сами за да бидеме заедно,
доволно свои за да бидеме нечии
доволно сами за да бидеме едно.
И кога денот ќе се разбуди
освои ме со твојот сонлив глас
и кога ноќта ќе се спушти,
кога ѕвездите ќе го населат небото,
помисли на мене и посакај си желба
во тишината на темното време
и во светлината на ново утро,
посакај ме и дојди освои ме!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.