„Записите за Џозефина“ (35)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Се насмевна.
На нејзиното лице
се нацрта онаа линија
која беше решение
на сите проблеми.
Една насмевка беше доволна
за да ти ја растопи душата
и да ти го разубави денот.
Џозефина нему му беше
и ден и ноќ,
и светлина и мрак,
дека им беше судено
заедно да бидат
тоа беше знак.
Беше негова ѕвезда водилка
почеток на убава приказна,
на која никој не сакаше крај.
Му ги осветлуваше ноќите,
галејќи го секое делче
од неговото срце,
непланирано успеа
да се всели таму
и да пушти корени.
Можеа само да
воздивнуваат по неа,
сите да ја сонуваат,
а само тој да ја има.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.