На друга планета

Love Planet

Имаше таа свои светови,
свое засолниште и бегство од светот,
имаше таа свои стравови
и доволно храброст за да ги надмине.
Го имаше него,
своја поддршка и извор на среќа,
го имаше него
и ништо друго не  беше важно.
Имаше таа скршена насмевка,
но сјај во очите,
имаше таа скршени кријла,
но сепак умееше да лета.
Го имаше него,
за кого претставуваше цел свет,
го имаше него
на кому му викаше: „Ајде да одиме на друга планета“.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.