„Записите за Џозефина“ (23)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Чекорејќи по патеката живот наречена
секогаш со најубавата насмевка облечена,
насмеј се, ќе помине нејзина девиза
знаеше дека ниеден ден нема реприза.

Чекорејќи по патеката живот наречена
сакаше со неговиот мирис да биде облечена,
да ги спојат световите два сакаше
нејзе долго не ѝ се чекаше.

Чекорејќи по патеката на среќата
ништо повеќе не сакаше,
само мир, здравје и љубов посакуваше
и среќата во секое срце да се вселуваше.

Чекорејќи по патеката на успехот
одеше по вистински пат,
чекорот нејзин ќе го следи
само оној кој вистински вреди!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.