„Записите за Џозефина“ (22)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Нејзиниот свет нејзино засолниште,
скривниште и прибежиште,
а за да бидеш дел од него ти треба посебна карта
која не може да се купи со пари.

Нејзината насмевка нејзин украс,
најубава облека и шминка,
а за да ја гледаш секогаш таква
не треба никогаш да ја разочараш.

Од нејзината појава
никој не остануваше рамнодушен,
а нејзиниот чекор можеше да го следи
само оној кој вистински ја познаваше.

Секој посакуваше за рака да ја фати
нејзиното срце не смееше да пати,
оној кој ја изгубил не може да ја врати
нејзиното отсуство скапо ќе го плати!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.