На чекор до успехот

success

Патека која
чека да биде изодена,
ќе чекориш цврсто или
ќе се предадеш?

Цел која
чека да биде остварена,
ќе ја исполниш или
ќе се откажеш?

Одрекувања,
колку минути
напорна работа
ти вредат?

Амбиција која
чека да ја искористиш,
ќе ја насочуваш правилно
или во погрешен правец?

Одрекувања
колку непроспани ноќи
и будни утра
ти вредат?

Стремеж кој
чека да го насочиш,
ќе го употребиш правилно
или ќе го снема?

Одрекувања
колку копнежи
и неостварени желби
ти вредат?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.