Зошто постојам?

Не ми доаѓа сон,
мој најдобар пријател темнината
насекаде се слуша меланохилчен тон,
до кога ќе не мачи небиднината?

Насмев, топол збор и љубов
она што денес фали,
омразата се населила
во вашите срца мали.

Не сакам злоба, беда и бол
човекот се раѓа сам и гол,
кога на крај ќе заврши сам
ќе си рече: „зошто постојам?“

Why

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.