„Записите за Џозефина“ (15)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Имаше восхитувачка убавина,
небаре сите убавини во неа се збрале,
чиниш ја цртал највешт сликар и
најталентираниот уметник не може
да ја опише нејзината боженственост.
Со поглед обараше,
со насмев те возвивнуваше,
ах, Џозефина со самото присуство освојуваше!
Посебна, уникатна и своја
ми го обои животот во најубава боја.
Моја ретка птица бела
само со мене ќе бидеш цела!
Моја светла точка во најтемниот мрак
посјајна од најсветлиот зрак.
Желба за секоја младост,
спомен за секоја старост.
Причина за родителска гордост,
доказ за земска убавост,
причина за восхитеност,
доказ за совршена-несовршеност!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.