„Записите за Џозефина“ (13)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Есента пристигна
и во нејзината улица.
Забележа како еден лист
се откина од гранката и
засекогаш се збогува со дрвото.
Тогаш помисли
како ли му е на тој силен корен
кога ги гледа гранките како се разделуваат
од своите лисја.
Еден лист ѝ падна во коса,
па додека несмасно се обидуваше
да го тргне, погледот и остана заробен
во едни очи, небаре се беше маѓепсала.
Тоа беа очите по кои трагаше,
кои сакаше да ја гледаат засекогаш!
Знаеше дека не бара многу,
само да ги види истите пак
затоа што срцето и даваше знак
дека е време да се разбуди од тој мрак
и повторно да се заљуби со интензитет јак!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.