„Записите за Џозефина“ (12)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Беше предизвик да ја сакаш,
а неопислива среќа и гордост да ја имаш покрај себе.
Ќе тргнеш да ја освојуваш,
а таа веќе пуштила корени во твоето срце.
Само што ќе те погледне
ќе го врежиш тој поглед засекогаш длабоко во себе,
посакувајќи тие очи цел живот да те гледаат.
Крајно посветено игра на музиката наречена живот,
секоја нота ја обработува посебно свирејќи песни
од длабочината на нејзината душа,
а инструментите ги одбираше внимателно и мудро.
Сакаше таа да биде композитор
и диригент на својата музика
каде што ќе се свират песни
со најдлабоки текстови и
најромантични ноти.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.