Хаику поезија (4)

tumblr_loxc27GlkV1qm580bo1_500

Силно светнал ден
есен во краишта мои
зграпчи го денот!

Успешен биди
борбата не ја губи
ќе победиш пак!

Насмевка стави
украс најголем е таа
смеј се секогаш!

Не се предавај
бестрашно чекори ти
биди победник!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.