„Записите за Џозефина“ (10)

black_and_white_girl_by_lgkf310-d5eg3ft

Знаше дека сѐ поминува,
а само спомените остануваа
како живи сведоци на нешто
 што некогаш било
и нема да биде повеќе.
Светлост единствена
во најтемниот мрак,
од нејзините очи блескаше зрак.
Беше неостварен копнеж
љубовен јадеж,
најголема животна надеж.
Мистериозно привлечна,
неодоливо магична,
нескрмно фантастична
една Џозефина за младоста носталгична.
Ниедна рима не може да ја опише до крај
во неа беше собран сиот земски сјај.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.