ТОЈ ја одбра неа, а ТАА беше среќна со него

Со секоја солза стануваше појака, секој пораз го правеше победа, секоја мана ја претвораше во доблест.
Се бореше како војник на фронт, како лав во лов, како спортист на натпревар. Секогаш даваше сѐ од себе, не сакаше работите да ги прави половично. Таква беше и во љубовта, се вложуваше себе си максимално и она што го сакаше за возврат беше искреност и сигурност. Бараше некој кој ќе и ги овозможи овие две работи, додека другите сами се поклопуваа како стрелките на часовникот кога ќе означат полноќ. Не бараше многу нели?
Најсигурното место на светот неговата прегратка, а неговиот глас најомилена песна. Неговиот мирис најубав парфем кој секогаш го носеше секој пат кога ќе ја прегрнеше. Таа имаше среќа затоа што го имаше него. Тој ја одбра неа затоа што беше поинаква, а таа беше сигурна зошто го одбра него.

he chose her

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.