Молчи

10565949_808434109175273_1952122138_n

Не зборувај, молчи
остави ме да ја слушам 
твојата тишина,
за да можам да ја исполнам со милувања
и нежни допири.
Не зборувај, молчи
остави ме да ја гледам 
твојата убавина
за да можам да ја насладам душава
и да ти се восхитувам.
Не зборувај, молчи
остави ме да ја впивам 
секоја нота од твојата музика
за да можам да ти напишам песна
и да ти ја посветам.
Не зборувај, молчи
остави ме да го запаметам 
твојот мирис
за да можам да те носам секаде со мене
и кога не си до мене.
Не зборувај, молчи
остави ме да молчам и јас
за да можеш да ја разбереш 
мојата тишина.
Можеби тогаш ќе сфатиш
колу сакам мојата и твојата тишина 
да се секогаш заедно.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.