Мисли

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Мислам на времето
кога ќе помине сѐ,
кога ќе останат само спомени,
ќе имам ли што да раскажувам?

Мислам на времето
кога брчките ќе бидат во преден план
и кога јас, ти , тој и таа
ќе се сеќаваат на она што поминало.

Мислам на времето
кога нема да има тајни
кога спокојот единствено
ќе владее со нас.

Мислам на времето
кога сѐ ќе заврши
кога единствен сведок
за нас ќе биде она што останало од нас.

Мислам на времето
кое допрва доаѓа,
дали ќе имаш нешто вредно
за кое би сакал да раскажуваш?

Мислам на времето
и му се радувам на секој миг
кој ми го кажува патот
што  треба да го изодам.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.