Песна за нас

song

Ова е песна за нас, ненапишана
ова е стих за нас, недоиспеан
оваа е приказната наша незавршена,
оган што гори, недоизгорен.

Се прашувам дали воопшто гореше
или само тоа беше  привид
или плод на мојата фантазија,
сеедно, не гори повеќе.

Сега трагаш по среќа, а беше пред тебе
беше пред нас, ама не ја препознавме
сега трагаш по љубов, а можеше да ја имаш
ти посакувам да се вљубиш како никогаш досега!

Ама не во мене, не знам ни дали ме сакаше,
заљуби се во некоја која ќе ти сврти грб
за да видиш како можела силно да боли љубовта
и да пече и допира длабоко како свежа рана.

Тажно зар не? Не е воопшто злобно ова што ти го посакувам
всушност, љубовта ако не боли, не е љубов,
но ти дозволи да победи кукавицата во тебе
и не, не знаеше да сакаш вистински.

Рече дека сѐ што правиш правиш од љубов,
но се прашувам дали знаеш што е тоа воопшто,
затоа ти посакувам да се заљубиш,
и кукавиците имаат право да сакаат.

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.