Најтажната девојка на светот

Ќе ја видиш стуткана во некој агол со скршена насмевка која повеќе наликува на болна гримаса.
Заспива со солзи, а се буди со болка и сеуште надеж во себе затоа што секое делче од нејзината душа верува во среќа и во животот иако тој многупати ја изиграл. Нема да ја слушнеш да се жали, не си видел похрабра и поупорна тажна девојка. Нема да ти дозволи да ја повредиш затоа што била повредувана доволен број пати за да ја скрши уште нешто. Тешко е да ја сакаш најтажната девојка. Одвнатре мека како памук, однадвор цврста како карпа. Верувај, не сакаш да ја повредиш затоа што тебе ќе те здоболи три пати повеќе од нејзе. Ќе се каеш кога ќе замине, но нема да ја вратиш назад, премногу е искусна за да ја направи истата грешка по втор пат, Ќе бараш како неа, но нема да најдеш затоа што е оригинална, сите други се нејзина бледа копија. Таква е најтажната девојка на светот, со стотици причини за тага, но една најголема причина за радост-животот.
sadness_09

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.