„После дождот доаѓа сонце“

images (2)

Пушти ја болката да боли, 
само така раните ќе се залечат.
Пушти ги солзите да течат,
само така ќе пресушат.
Пушти го да си оди и кога не сакаш,
ако сакал да остане, немало никогаш да си замине.

Небото плачеше, не затоа што имало вишок солзи,
туку затоа што сонцето се успало.
Кога ќе надвисне горе над нас, сите солзи ќе пресушат
и насмевка ќе се роди на сечие лице.

Некогаш е подобро да ја преживееш бурата, 
за да уживаш во земскиот рај.

6119019112_18a1bde77b_z

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.