ТОЈ ја одбра неа, а ТАА беше среќна со него

Со секоја солза стануваше појака, секој пораз го правеше победа, секоја мана ја претвораше во доблест. Се бореше како војник на фронт, како лав во лов, како спортист на натпревар. Секогаш даваше сѐ од себе, не сакаше работите да ги прави половично. Таква беше и во љубовта, се вложуваше себе си максимално и она што … Продолжи со читање ТОЈ ја одбра неа, а ТАА беше среќна со него

Advertisements

Молчи

Не зборувај, молчи остави ме да ја слушам твојата тишина, за да можам да ја исполнам со милувања и нежни допири. Не зборувај, молчи остави ме да ја гледам твојата убавина за да можам да ја насладам душава и да ти се восхитувам. Не зборувај, молчи остави ме да ја впивам секоја нота од твојата … Продолжи со читање Молчи

Мисли

Мислам на времето кога ќе помине сѐ, кога ќе останат само спомени, ќе имам ли што да раскажувам? Мислам на времето кога брчките ќе бидат во преден план и кога јас, ти , тој и таа ќе се сеќаваат на она што поминало. Мислам на времето кога нема да има тајни кога спокојот единствено ќе … Продолжи со читање Мисли

Во мислите пак ми спиеш ти

Денот кога ќе престанам да мислам на тебе ќе значи дека сум те преболела. Повторно тишина, месечината бдее над мојот прозорец, а јас лежам на креветот и ја посматрам. Таа е толку убава. Блеска со нејзината полнозрачност, таа им е мајка на сите ѕвезди на небото. Со ноќта се буди, а со денот заспива. Така … Продолжи со читање Во мислите пак ми спиеш ти

Песна за нас

Ова е песна за нас, ненапишана ова е стих за нас, недоиспеан оваа е приказната наша незавршена, оган што гори, недоизгорен. Се прашувам дали воопшто гореше или само тоа беше  привид или плод на мојата фантазија, сеедно, не гори повеќе. Сега трагаш по среќа, а беше пред тебе беше пред нас, ама не ја препознавме … Продолжи со читање Песна за нас

Замисли

Замисли еден поубав свет од овој каде што не постојат пари, оружје и злоба каде што секое плаќање ќе беше една прегратка замисли колку ќе беше животот потопол и посреќен. Замисли еден совршен ден кога сонцето силно свети и ти го милува лицето кога сечие лице е исполнето со блескава насмевка кога солзите не се … Продолжи со читање Замисли

Најтажната девојка на светот

Ќе ја видиш стуткана во некој агол со скршена насмевка која повеќе наликува на болна гримаса.Заспива со солзи, а се буди со болка и сеуште надеж во себе затоа што секое делче од нејзината душа верува во среќа и во животот иако тој многупати ја изиграл. Нема да ја слушнеш да се жали, не си … Продолжи со читање Најтажната девојка на светот

„После дождот доаѓа сонце“

Пушти ја болката да боли, само така раните ќе се залечат.Пушти ги солзите да течат,само така ќе пресушат.Пушти го да си оди и кога не сакаш,ако сакал да остане, немало никогаш да си замине.Небото плачеше, не затоа што имало вишок солзи,туку затоа што сонцето се успало.Кога ќе надвисне горе над нас, сите солзи ќе пресушати насмевка … Продолжи со читање „После дождот доаѓа сонце“